Ga direct naar de content
Gemeente Baarn

Frontoffice vergunningverlener Schaal 7

Solliciteer uiterlijk donderdag 16 februari
Baarn 16 - 20 uur 2.170 - 3.176 HBO · MBO · MBO+

De Gemeente Baarn zoekt een enthousiaste medewerker  die op een zakelijke wijze resultaten wil boeken voor de gemeente Baarn en zijn inwoners. Ontwikkelen in Baarn is werken aan de toekomst met behoud van de waarden uit het verleden. Grotere en kleinere ingrepen in de bebouwde omgeving, en in verhouding tot de landschappelijke en  natuurwaarden. In 2022 wil de overheid met de invoering van de Omgevingswet de regels voor deze ruimtelijke ontwikkelingen vereenvoudigen en samenvoegen. Binnen het team ‘ontwikkeling ruimte en omgeving’ zoeken wij een

Medewerker vergunningverlening  (m/v)

Voor 16 - 20 uur per week

 Als medewerker vergunningverlening kan je een relevante bijdrage leveren aan de invoering van de omgevingswet. Je bent een belangrijke schakel in informatievoorziening over de bebouwingsmogelijkheden voor klanten en de collega’s van het ‘Baarns contact-centrum’. Je helpt mee om de veranderingen en verwachtingen rond de omgevingswet in deze informatievoorziening een plekje te geven. Daarnaast registreer je de reguliere  omgevingsvergunningaanvragen (voor onder andere bouwen, slopen, uitritten, kappen en monumenten). Je geeft informatie aan de klanten over uitbreiden of splitsen van woningen, kappen van bomen en uitritten. Je draagt zorg voor dossiervorming en verstrekt  gegevens aan het Centraal Bureau Statistiek.

Wat moet je kunnen?

Wij zoeken een enthousiaste collega die in staat is om met de verwachtte veranderingen vorm te geven aan deze functie. Je beschikt bij voorkeur over een diploma op HBO niveau op juridisch/bestuurlijk of bouwkundig gebied, maar dat is niet vereist. Je hebt goede contactuele eigenschappen en kunt omgaan met tegenstellingen en werkdruk. Je hebt een dienstverlenende instelling, je bent nauwkeurig en in staat om zelfstandig te werken. Je bent bereid om vakgerichte opleidingen te volgen.

Aanvullende eigenschapen zijn:

  • Je bent collegiaal en enthousiast en je hebt een klant- en servicegerichte instelling;
  • Je werkt efficiënt;
  • je bent tactvol, assertief en je bent representatief;
  • je bent flexibel inzetbaar;
  • je bezit goede contactuele eigenschappen;
  • je hebt ervaring met het gebruik van de computer en je kunt goed uit de voeten met Word en Excel;
  • Je hebt affiniteit met bestemmingsplannen, Wabo en liefst ook met bouwen.


Competenties

Je realiseert je dat je onderdeel bent van en medeverantwoordelijk voor de organisatie. Je staat voor wie je bent en voor wat je doet. Je blijft doelmatig handelen door je eigen gedragsstijl, ideeën en werkwijzen aan te passen aan veranderende omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden en/of mensen. Je werkt en denkt vanuit de klant met inachtneming van het algemeen belang. Je blijft optimaal presteren onder stressvolle omstandigheden. Je bent in staat om zowel formeel, als informeel informatie uit te wisselen. Je werkt in een open werksfeer met anderen aan resultaten, Je bent in staat om binnen je eigen functie zaken af te handelen en je bent hierop aanspreekbaar. Nieuwe kennis, vraagstukken, problemen, klachten, en fouten zie je als kansen om jezelf te verbeteren.

Wat bieden we je?

Wij bieden je een salaris, dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.176,-- bruto per maand (schaal 7 op basis van een 36-urige werkweek) bedraagt en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Doordat de omgevingswet naar verwachting in 2022 ingevoerd wordt, en dat invloed heeft op de werkzaamheden, wordt op een later moment een keuze gemaakt over definitieve invulling van deze vacature.  

Waar kom je te werken?

Baarn ligt centraal in Nederland, heeft circa 25.000 inwoners en ligt in de regio Eemland aan de rand van de provincie Utrecht. Samen met de kernen Eembrugge en Lage Vuursche vormt Baarn een gemeenschap waar we trots op zijn. De landschappelijke omgeving is prachtig en afwisselend. Baarn is aan de zuidkant omgeven door de fraaie bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en met de kern het beschermde dorpsgezicht van Lage Vuursche. Aan de noordzijde strekt zich een wijds polderlandschap uit, doorsneden door de rivier de Eem.

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities verder te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Werken in verbinding met de inwoners staat centraal, evenals intern met  collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen en te groeien. Wie bij ons werkt, kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een uitdagende werkomgeving.

Je komt te werken bij het taakveld vergunningverlening van het team ‘ontwikkeling Ruimte & Omgeving’. Een team waar onder andere 5 directe collega’s graag kennis met je maken.

Belangstelling om te solliciteren?

Voor specifieke informatie over de functie kun je tot 20 februari 2023 bellen met Jelmer Ridder, teammanager Ontwikkeling Ruimte & Omgeving, telefoonnummer 06-11830256. Je kunt je CV en motivatiebrief richten aan het College van burgemeester en wethouders van Baarn, onder vermelding van vacaturenummer 22-01 via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


 


 

Delen:

Reageer vandaag

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Erkan Dinc van Gemeente Baarn