Ga direct naar de content
Gemeente Baarn

Service Level Manager Schaal 10

Solliciteer uiterlijk maandag 22 mei
plaatsBaarnlooptijd32 uursalaris3.396 - 5.009 onderwijsHBO · HBO+ · WO vervaldatumEindigt vandaag

Service Level Manager met expertise in aanbestedingen en projectmanagement: ben jij klaar om deel uit te maken van ons team en ons te ondersteunen bij het opzetten van een hoogwaardige informatievoorziening? Ben jij bereid om jouw analytische vaardigheden toe te passen om onze missie te bevorderen? Ontdek deze uitdagende kans! 

 

Service Level Manager 

32 uur per week  

 

Wat ga jij bij ons doen? 

Bij de Gemeente Baarn krijg jij een gevarieerde functie in een kleinere organisatie waarin je nauw samenwerkt met zes andere gemeenten en een regionale sociale dienst binnen de RID Utrecht (Regionale ICT-Dienst Utrecht). RID Utrecht beheert IT-infrastructuur, telefonie en technisch applicatiebeheer. In Baarn werkt een gedreven team aan digitalisering en IT-voorzieningen, zoals het optimaliseren van online diensten voor inwoners en het implementeren van nieuwe software. 

Als Service Manager hoef je niet per se een diepgaande IT-kennis te hebben, want je hebt collega's die de technische details kunnen overnemen. Jouw rol is het hebben van een helicopterview en het behouden van een overzicht over verschillende betrokkenen, zoals leveranciers en ICT-regisseurs. 

In deze functie speel je een sleutelrol bij het goed samenwerken met verschillende stakeholders, zowel intern als extern. Je bent empathisch en kunt mensen goed aanvoelen, wat helpt bij het opbouwen van sterke relaties met collega's en leveranciers. Door regelmatig contact te onderhouden en helder te communiceren, zorg je voor een soepele voortgang van projecten. 

Je begeleidt leveranciers bijvoorbeeld bij het implementeren van nieuwe IT-systemen en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd zijn over de voortgang. Daarnaast ben je in staat om complexe informatie duidelijk te communiceren op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit komt goed van pas bij het presenteren van beleidsvoorstellen aan het management en het opstellen van heldere projectplannen. 

Als je op zoek bent naar een uitdagende rol op het kruispunt van dienstverlening en IT met groeimogelijkheden in een dynamische omgeving, dan is deze functie bij de Gemeente Baarn zeker iets voor jou. 

 

Wie ben jij? 

Jij bent een ervaren en enthousiaste Service Level Manager die een cruciale rol speelt in onze organisatie. Jij verbindt Baarn met RID Utrecht op tactisch niveau en schakelt vlot tussen betrokken partijen. Het managen van meerdere verantwoordelijkheden tegelijk geeft jou energie en focus. Je hebt ervaring met het vertalen van beleidsniveau naar uitvoering en vice versa. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Jij kunt goed omgaan met een politiek dynamische omgeving en behoudt overzicht. Jij bent in staat om klantwensen te vertalen naar RID en softwareleveranciers. Als Service Level Manager draag jij bij aan een stabiele IT-structuur en de digitalisering van gemeentelijke processen. 

 

Waar ga jij jouw kennis en ervaring op inzetten? 

 • Het onderzoeken van regionale samenwerking op het gebied van informatisering 
 • Deelnemen aan de uitrol van diverse projecten, zoals MS 365, huisvesting en de digitale werkplek 
 • Aanbestedingen en implementatieprojecten voor software, zowel lokaal als regionaal 
 • Beheer en bewaking van IV-budgetten 
 • Contract- en leveranciersmanagement 
 • Bewaking van dienstverleningsafspraken met RID Utrecht en ICT-leveranciers 
 • Herkennen en benutten van kansen rond kosten en kwaliteit door op de hoogte te zijn van marktontwikkelingen, zoals smart city en robotisering, en voorstellen te doen 
 • Probleemoplossing als verbinder tussen betrokken partijen 
 • Beleidsontwikkeling rond thuiswerkplekken, apparaten en voorstellen, met overgang naar operationele fase 
 • Focus op automatisering als Service Level Manager 

 

In deze rol werk je nauw samen met jouw collega's van het informatie-, inkoop- en financiënteam, functioneel applicatiebeheerders, het veranderteam, (externe) projectmanagers en medewerkers van de RID. Samen met de Informatiemanager zet je je in om de informatievoorziening binnen Baarn verder vorm te geven en te professionaliseren. 

 

Wat vragen we van je? 

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in (bedrijfskundige) informatica of bijvoorbeeld business-IT en management 
 • Gedegen kennis van IT-processen en gangbare best practices (zoals ITIL en ASL) 
 • Uitgebreide ervaring in service level management en contractmanagement,  
 • Ervaring als (IT) projectmanager 
 • Ervaring met het begeleiden van aanbestedingstrajecten 
 • Ervaring met budgetbeheer 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) 
 • Ervaring bij een gemeente is een pluspunt 
 • Je bent een echte verbinder, staat graag in contact met mensen, hebt passie voor de inhoud en beschikt over een stevige persoonlijkheid 

 

Competenties 

We zoeken iemand die service- en klantgericht is, goed kan luisteren en doorvragen, en analytisch denkt. Het is belangrijk dat je in staat bent om te plannen en te organiseren en verbindend communiceert. We waarderen een creatieve en positieve houding en verwachten dat je zelfstandig en resultaatgericht werkt. Daadkracht, het vermogen om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en prioriteiten te stellen, zijn essentiële competenties voor deze functie. Je moet ook constructief kritisch en een echte teamspeler zijn, bereid om indien nodig buiten kantooruren te werken. Je fungeert als een betrouwbare gesprekspartner voor zowel RID als de organisatie. 

 

Wat bieden we je? 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passend salaris van maximaal € 5.009,- (Schaal 10) bruto per maand (bij een 36-urige werkweek) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gemeenten.  

De functie is bij aanvang voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een vast contract. 

 

Naast een passend salaris bieden wij: 

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beslist zelf wanneer je dit budget (gedeeltelijk) wilt laten uitbetalen. Ook kun je verlof kopen en verkopen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. 
 • Een goede balans tussen privé en werk. Dit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken hybride. Dat betekent dat je werkt op de plek die aansluit bij je werkzaamheden en met wie je daarvoor nodig hebt. Onze werktijden zijn flexibel. 
 • Een Microsoft Surface tablet en telefoon van de zaak voor hybride werkers. 
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich continu blijven ontwikkelen en faciliteren dit waar mogelijk. 
 • Een ABP Keuzepensioenregeling. 
 • Een ruimhartige tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer. 

Jouw werkplek is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Rondom het gemeentehuis is gratis parkeergelegenheid en het treinstation is op loopafstand. Ook is een afsluitbare fietsenstalling aanwezig met oplaadmogelijkheden voor je e-bike. 

 

Waar kom je te werken? 

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen. 

De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een goede werkomgeving. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een uitdagende werkomgeving. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: samenwerken, duidelijk en verbindend. 

 

Laat ons weten dat je belangstelling hebt! 

Je kan tot en met 15 mei 2023 reageren. Stuur je motivatie en CV gericht aan de onderstaande contactpersoon door via de solliciteerknop te reageren op vacature 22 - 54 op onze vacaturesite: www.werkenbijgemeentebaarn.nl

Heb je vragen over de vacature of de organisatie? Neem dan contact op met René de Jong, teammanager Informatie, via 06-34615985 of per e-mail: r.dejong@baarn.nl . 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega. 

 

 

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Lotte Bijleveld van Gemeente Baarn

Gerelateerde vacatures