Ga direct naar de content
Gemeente Baarn

Beleidsadviseur wonen en vastgoed

Solliciteer uiterlijk donderdag 6 april
Baarn 24 uur 3.090 - 5.138 HBO · HBO+ · WO

Wil jij maatschappelijke vraagstukken aanpakken? Zoek je een plek waar je het verschil kan maken voor bewoners? De gemeente Baarn zoekt nieuwe collega’s die in de volle breedte invloed willen uitoefenen op actuele vraagstukken in de samenleving. Wil jij aan de slag in een betrokken team, dan is dit de baan voor jou!

Beleidsadviseur wonen en vastgoed

24 uur per week 


De afdeling Ontwikkeling Samenleving is de beleidsafdeling van de gemeente Baarn. Een groot deel van onze opgave wordt gevormd door de ontwikkelingen in het sociaal domein. Een groot deel van de opgave van het team wordt gevormd door de ontwikkelingen in het sociaal domein. Dat gaat over de uitvoering van de Jeugdwet, WMO en de Participatiewet. Ook is het team verantwoordelijk voor het programma wonen, volksgezondheid, Economische Zaken, recreatie, cultuur, onderwijs en sport. Wij geloven in een samenhangende aanpak.

Baarn is een kleine gemeente. Dat houdt voor je rol als beleidsadviseur in dat je op een breed palet van onderwerpen actief kan zijn en direct een belangrijk aanspreekpunt bent voor bestuurders, maatschappelijke partners en regionale verbanden. Samenwerken is een belangrijk onderwerp in deze baan; met collega’s, bestuurders en partners. Beleid maken gaat wat ons betreft over lokale signalen oppakken, weten te agenderen en tot oplossingen in de praktijk komen met onze partners en die vervolgens evalueren en bijstellen.

Wie zoeken we? 

Wij zoeken een tweetal collega’s met voorkeur ervaring op het gebied van Maatschappelijk Vastgoed, Wonen of Onderwijshuisvesting. Iemand die zich graag verder wil ontwikkelen en verdiepen in deze vakgebieden. Verder gaan we er vanuit dat je affiniteit hebt met de verschillende andere beleidsvelden van het team.

Wat ga je doen?

Samen met de collega beleidsadviseur lever je een beleidsmatige bijdrage aan de invulling en uitvoering van Maatschappelijk Vastgoed, Wonen en Onderwijshuisvesting. Samen verdelen jullie de thema’s, werken daarbij nauw samen en dragen zorg voor de integraliteit tussen de beleidsvelden.

In deze rol ga je aan de slag met herijking woonvisie en de instrumentenkoffer en het maken van nieuwe  meerjarige prestatieafspraken met de woningcorporaties, en geef je advies rondom de woningbouwontwikkelingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de ontwikkelopgaven voor ons vastgoed. Je legt actief contacten tussen betrokken partners en inwoners en je faciliteert samenwerking. Je geeft invulling aan wettelijke taken die de gemeente heeft op het gebied van (onderwijs)huisvesting en aan de beleidsontwikkeling ten aanzien van accommodaties, vastgoedbeleid en onderwijshuisvesting in de gemeente Baarn.

Je adviseert het bestuur en hebt een eigen inbreng bij de uitwerking van onze maatschappelijke opgaven. Je levert een actieve bijdrage aan het team en voelt je verantwoordelijk voor gezamenlijke resultaten binnen het team, projecten en programma’s. Je beheert budgetten en levert input voor de begroting en jaarrekening.

Je weet wat er regionaal speelt, maakt duidelijke afspraken en verbindt de juiste partijen voor een optimaal resultaat.  Je werkt samen met je collega’s en zorgt voor een nauwe samenwerking en afstemming met partners en buurgemeentes.

Wat verwachten we van je?

 • Je bent een verbinder tussen samenleving, bestuur en organisatie en bent gericht op het van buiten naar binnen brengen van wat in de samenleving speelt;
 • Een opleiding en werkervaring op minimaal hbo-niveau; 
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie als beleidsadviseur, bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie; 
 • Je beschikt over actuele kennis op een van de beleidsterreinen Wonen, Maatschappelijk Vastgoed of Onderwijshuisvesting;
 • Je hebt financieel en cijfermatig inzicht en maakt daarmee de vertaalslag naar beleid (en andersom);
 • je kunt omgaan met verschillende belangen, tegenstellingen en werkdruk en beschikt over goede contactuele eigenschappen;
 • je bent praktisch, werkt goed samen en bent een doener.


Wij bieden jou

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passend salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Op basis van ervaring is maximaal 10% arbeidsmarkttoelage bespreekbaar.

De functie is bij aanvang voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een vast dienstverband. 

Naast een passend salaris bieden wij:

 • Het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beslist zelf wanneer je dit budget (gedeeltelijk) wilt laten uitbetalen. Ook kun je verlof kopen en verkopen.
 • Een ABP Keuzepensioenregeling.
 • Een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een collectiviteitskorting op de ziektekostenpremie bij de verzekeraars die zijn aangesloten bij de zorgverzekering gemeente.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen.


Jouw werkplek is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Rondom het gemeentehuis is gratis parkeergelegenheid en het treinstation is op loopafstand. Wij werken in een hybride vorm wat betekent dat je zowel op kantoor als op een andere plek/thuis kan werken.

Waar kom je werken

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 160 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en hun nek durven uit te steken voor onze inwoners en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met deze collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een goede werkomgeving. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een uitdagende werkomgeving. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: samenwerken, duidelijk en verbindend.

Belangstelling om te solliciteren?

Je kan tot en met 6 april 2023 reageren. Stuur je motivatie en CV gericht aan de teammanager door via de solliciteerknop te reageren op vacature 22-60 op onze vacaturesite www.werkenbijgemeentebaarn.nl.

Voor vragen kan je terecht bij Françoise Aring, teammanager via 06 – 53 98 05 21 of per mail: f.aring@baarn.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega.

.


Delen:

Reageer vandaag

CV
Motivatie (optioneel)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Erkan Dinc van Gemeente Baarn